maandag, juli 07, 2003

Gert-Jan Liefers kwalificeerde zich maandagavond bij de GP van Zagreb op de 1500 meter voor de WK in Parijs. Met een tijd van 3.34,76 eindigde hij als vierde. Simon Vroemen liep al veel sneller dan hij zelf verwachtte. De Delftenaar werd met 8.22,57 op de steeple ook vierde. Liefers liep aanmerkelijk offensiever dan vorige week in Lausanne. Hij wist zich vrijwel vanaf het begin bij de kopgroep te voegen en deed in de laatste honderd meter mee in de sprint om de podiumplaatsen, maar verloor die van onder meer winnaar Benjamin Kipkurui (3.34,34). Vroemen kondigde zelf aan dat hij al tevreden zou zijn met een tijd van 8.28 in zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. De Europees recordhouder startte voorzichtig, maar had een goede laatste kilometer en vooral een snelle laatste ronde, waarin hij oprukte naar de vierde plaats. Winnaar werd de onbekende Khamis Abdullah Saifeldin uit Quatar in 8:18,51.