dinsdag, juli 29, 2003

hahah, humor :-)
------------------------------
Drie pas geslaagde havo-scholieren hebben de politie van Amsterdam maandagavond laat handenvol werk bezorgd. De jongens wilden het halen van hun diploma op een originele manier vieren en besloten zich als commando's met bivakmutsen te verkleden. Het drietal koos een verlaten dijk in het oosten van Amsterdam uit voor hun nachtelijke spelletje terroristje imiteren. Met vuurwerk bootsten ze schoten na en het stuntwerk werd op video vastgelegd. Een beveiligingsbeambte van een nabijgelegen bedrijf zag de jongens en dacht met levensgevaarlijke overvallers te maken te hebben. De gewaarschuwde politie spoedde zich naar de dijk om de 'commando's' in te rekenen. Met vier wagens, tien agenten met kogelvrije vesten aan en politiehonden rukten ze uit om het drietal in de boeien te slaan. Bij het zien van het arrestatieteam doken de jongens de bosjes in, maar ze werden omsingeld, aangehouden en als arrestanten naar het politiebureau gebracht. Eenmaal op het bureau kwam de politie erachter dat de vuurgevaarlijke bandieten havisten waren die niemand kwaad wilden doen. Onder begeleiding van hun ouders mochten de hevig geschrokken grappenmakers weer vertrekken. Het Amsterdamse korps is bepaald niet blij met de nutteloze en kostbare actie van vele agenten, aldus een boze politie dinsdag. Juristen proberen de kosten van de inzet nu op de jongens en hun ouders te verhalen.