maandag, juli 07, 2003

Kobe Bryant staat onder verdenking van seksueel misbruik. De Amerikaanse basketballer van de Los Angeles Lakers gaf zichzelf aan bij de politie in Colorado, nadat een vrouw hem had aangeklaagd. Bryant zou haar vorige week lastig hebben gevallen in een hotel. De 24-jarige Bryant, een van de grote sterren in de NBA, heeft volgens de politie volledige medewerking aan het onderzoek verleend. In een verklaring stelt de politie dat ondervragingen en fysieke bewijzen voldoende grond hebben opgeleverd om Bryant aan te klagen. De basketballer mocht het politiebureau overigens wel verlaten, maar pas na betaling van een borgsom van 25.000 dollar. De vrouw die de aangifte heeft gedaan, zou volgens een lokaal tv-station in LA een 19-jarige medewerkster van een hotel zijn. Bryant zou daar, in Edwards, Eagle County, tijdelijk hebben gebivakkeerd. Hetzelfde station, KTLA, meldde dat Bryant momenteel nog steeds in Edwards verblijft, omringd door vijf bodyguards. Hij herstelt momenteel van een schouderoperatie. ,,Deze beschuldigingen zijn compleet in strijd met de Kobe die wij kennen'', reageerde LA Lakers' algemeen directeur Kupchak onthutst. ,,In de zeven jaar dat hij bij de Lakers speelt, is hij altijd een voorbeeldig lid geweest van de ploeg en onze gemeenschap. Maar aangezien het hier een juridische zaak betreft, onthoudt de club zich van verder commentaar.''