dinsdag, juli 01, 2003

De woning van voorzitter J. Tillema van de Stichting Kabelnet Veendam (SKV) staat sinds maandagavond onder politiebewaking nadat hij meerdere keren telefonisch is bedreigd. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag gezegd. De SKV haalde maandagnacht RTL4, RTL5 en Yorin van de kabel. De zenders maakten plaats voor een lokale kabelkrant. Ook bij het kantoorpand van de SKV houdt de politie een oogje in het zeil. Om wat voor bedreigingen het gaat, wil de politiewoordvoerder niet zeggen. De gemeente Veendam heeft inmiddels te kennen gegeven te willen bemiddelen in het conflict tussen de Holland Media Groep (HMG) en de SKV. De HMG wil niet langer betalen voor doorgifte van de zenders. De SKV besluit donderdag of ze ingaat op het aanbod van de gemeente. De HMG laat weten het voorstel te hebben ontvangen, maar wil eerst een reactie van de SKV afwachten. Als ook de stichting akkoord gaat met het voorstel, wil de HMG zo snel mogelijk met beide partijen om tafel. Overigens hebben na de aanpassing tot nu toe slechts elf van de 11.000 abonnees hun kabelabonnement opgezegd.