maandag, juli 14, 2003

Playstation, onderdeel van Sony, introduceert Network Gaming in september op de Nederlandse markt. Network Gaming maakt het mogelijk om videogames te spelen tegen andere personen over de hele wereld. Sony wil Net Gaming laagdrempelig houden. Het systeem is dan ook heel simpel en er zijn slechts drie dingen nodig: een breedband internetverbinding, een Network Adapter en een Network Game. De breedbandverbinding in Nederland wordt geleverd door Planet Internet (eigendom van KPN) en de Network Adapter kan worden aangeschaft voor 35 euro. Deze Adapter, waarvan Playstation hoopt er voor maart 2004 in de Benelux 15.000 van te hebben verkocht, wordt aangesloten op de Playstation 2. Ten slotte moeten er games worden aangeschaft. Momenteel is alleen 'Socom: US Navy Seals' verkrijgbaar, maar het assortiment wordt dit najaar fors uitgebreid, onder meer met 'Amplitude' en 'Everybody's Golf'. Ook andere publishers krijgen de vrijheid om games voor Network Gaming te ontwikkelen. Playstation denkt het kopieren van de spelletjes tegen te gaan met het Dynamic Network Authentication System (DNAS), dat de combinatie tussen de hardware chipsets, memory cards, network adapters en games controleert en beveiligt.