maandag, juli 28, 2003

Patrick Kluivert heeft opnieuw het vliegtuig naar de Verenigde Staten genomen om zich bij de selectie van Barcelona te voegen. De Amsterdamse spits kreeg maandag in de Amerikaanse ambassade in Madrid het vereiste visum om het land in te mogen. De international werd vrijdag de toegang tot Boston geweigerd, omdat hij in mei 1996 is veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeluk met dodelijke afloop een jaar eerder. Kluivert kreeg destijds een taakstraf van 240 uur opgelegd. Na een urenlang verhoor op het vliegveld van Boston werd hij teruggestuurd naar Spanje. Kluivert vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag via Frankfurt naar Barcelona. Hij reageerde aangeslagen op de Amerikaanse handelwijze. Kluivert had door zijn veroordeling een speciaal visum nodig voor de oefentrip van zijn club. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 zijn de toelatingsregels in Amerika aanzienlijk verscherpt.