maandag, juli 28, 2003

De lange afstand atlete Lornah Kiplagat kan voor Nederland uitkomen op internationale kampioenschappen. De laatste formaliteit, de toewijzing van de Nederlandse nationaliteit, werd vrijdag 25 juli afgehandeld. Al eerder waren de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en de Keniaanse bond akkoord met de overgang. De procedure werd nog maar net op tijd afgerond om deelname aan de WK atletiek 2003 en de Olympische Spelen van 2004 voor Nederland mogelijk te maken.
De IAAF kan nu toestemming verlenen voor de sportieve overgang omdat aan alle voorwaarden is voldaan; een Nederlandse nationaliteit, toestemming van de Keniaanse bond en het feit dat Lornah al meer dan een jaar niet is uitgekomen voor Kenia op internationale kampioenschappen.
-----------------
Misschien komen we haar dan nog wel tegen in Parijs :-)