donderdag, april 01, 2004

1 APRIL GRAP OSDORP POSSE
Voor het vierde achtereenvolgende jaar (zie http://www.webwereld.nl/nieuws/14649.phtml) is de halve vaderlandse pers tesamen met een groot aantal fans van de Osdorp Posse in een toch heus wel enigzins doorzichtige 1 april grap getuind. Waar in voorgaande jaren fans van de Nederlandstalige hiphopgroep werden opgeroepen om zich aan te melden als jurylid voor Idols ('want Def P is uitgenodigd om in de jury te komen en hij wilde dat alleen doen onder de voorwaarde dat hij nog een 'echte' muziekliefhebber mee mocht nemen'), als 'figurant in een film over de Amsterdamse ghetto's met o.a. Herman van Veen' en als 'eventuele prijswinnaar van een gratis reis naar Frankrijk', was het dit jaar allemaal nog veel erger, wat de reacties betrof althans. In eerdere jaren reageerden tussen de 100 en de 200 mensen op de diverse oproepen, dit jaar kwamen er maar liefst 400 reacties van fans binnen en kregen honderdduizenden mensen het bericht te zien of te horen doordat een groot deel van de media het bericht overnam.