vrijdag, april 16, 2004

uit MyButler :-)

Zak

'Beste butler, wat moet dat met die mannen in broeken met overal zakken?'
Ach mijnheer, breek ons de bek niet open. Verbannen naar een eng en onherbergzaam stuk wildernis, dat zou je met ze moeten, met die mannen in zo'n boek met oprits- en afrits- en blaasbalg zakken buiten op hun broek. Wat willen die mannen? Denken ze nou heus dat wij geloven dat ze met hun bleke kantoorhoofd net terug zijn van ontdekkingsreis? Want daar zijn die broeken voor, oorspronkelijk. Dat je allerhande nuttigs in die zakken doet. Kapmes, kompas, kinine tegen de malaria, knikkers en kralen voor kannibalen. Hoewel Stanley en Livingstone het ook prima redden zonder zo'n broekvol. En dat ze zo'n broek dragen op de camping, of in het bos, vooruit. Alla. Misschien handig voor de lucifers en het springtouw of de draaitol van de kleine meid. Maar ze staan ook rustig op verjaardag of receptie in zo'n broek. En wat u daar nu mee moet, vraagt u. Wel, los van openlijk geweld, net zo lang over doorvragen tot ze door hebben dat ze voor gek staan. "U heeft zich vast verkleed voor uw survivaltocht?" "Sterkte, straks in Irak." "Heeft u ook een tent in uw broek?" "Is dat model er ook in krijtstreep?" "Hoeveel tafelzilver kun je nou meegappen, in al die zakken?" "Is dat nou een flexibele werkplek, wat u aanheeft?"