donderdag, april 01, 2004

"Een gewone kantoordame. Maar wel een beetje in de war. Ze zei: ze willen me dood maken, ze willen me dood maken. Ik zei dat als ze zo door zou gaan, ze zelf mensen dood zou maken." Medewerker C. Middelkoop van Bakels, Ouwerkerk Bouw uit Den Haag doet zijn relaas van de aanslag op het Lange Voorhout in Den Haag, waar donderdag rond het middaguur een automobiliste inreed op VVD-fractievoorzitter Van Aartsen en zijn woordvoerder. Volgens Middelkoop is de dader een vrouw met donker haar van rond de 40 jaar. Hij heeft haar "vijf tot tien minuten" vastgehouden. "Maar de politie kwam maar niet. Toen heb ik haar ook maar losgelaten, want iedereen was weg."
Middelkoop heeft alles gezien. De aanslag gebeurde tijdens een fotosessie op een gazon in de statige Haagse laan op steenworp afstand van het Binnenhof. "Ik liep door het gras en zag Van Aartsen. De auto kwam over het gras aangereden en reed van achteren op ze in. Van Aartsen werd niet geraakt. De man naast hem wel. Daarna reed de dame weg", aldus Middelkoop. Maar ze kwam niet ver in haar zwarte renault megane. Middelkoop: "Het verkeer zat vast, dus moest ze weer terug. Ik heb de deur opengedaan en haar er uit getrokken. Van Aartsen ging ook nog even achter de dader aan."