dinsdag, april 20, 2004

De commotie die eerder dinsdag ontstond over een aanslag op een redactielid van de weblog GeenStijl blijkt een grap te zijn. Verschillende media meldden eerder dinsdag dat een weblogger met een honkbalknuppel mishandeld zou zijn.
De auteurs van de weblog hebben wel besloten te stoppen met hun website vanwege tijdgebrek. Een redactielid die niet bij naam genoemd wil worden: "We waren het aan onze stand verplicht om de handdoek met een grote stunt in de ring te gooien. Wat we hebben gedaan is absoluut geen stijl." Dit redactielid stond erop het telefoongesprek te beƫindigen met een gedicht van George Bernhard Shaw over de regeerperiode van John F. Kennedy: "Don't let it be forgot, that once there was a spot, for one brief shining moment that was known as Camelot."
GeenStijl vierde onlangs haar 1-jarig bestaan. De afgelopen tijd kwam de weblog in het nieuws omdat zij blootlegde dat anti-rook organisatie Stivoro sjoemelde met het aantal mensen dat was gestopt met roken. Ook publiceerde de weblog een webpagina van Parkeerbeheer Amsterdam waarop de gegevens stonden van mensen die een aanvraag voor een parkeervergunning hadden ingediend. Veel bekende Nederlanders stonden ook op deze lijst. De weblog had ook een kritische kijk wat op ze noemde 'militante moslim fundamentalisten'.