maandag, april 12, 2004

van Runnersweb:
Binnenkort gaat de preproductie van de film De Marathon van start.
Voordien moeten er nog wat kilo's worden afgesnoept en wat euro's worden gevonden. The Kasander Film Company zoekt particulieren om geld te investeren in deze film. De Marathon vertelt het levensverhaal van vier mannen, die samenwerken in een garage in een Rotterdamse volkswijk. Hun leven raakt totaal ontwricht en verandert door het idiote plan om gezamenlijk de marathon van Rotterdam te gaan lopen. Gerard Meuldijk en Martin van Waardenberg schreven het script, de hoofdrollen delen ze met Wilfried de Jong en John Buijsman. Acteur Jack Wouterse debuteert met De Marathon als speelfilmregisseur. Om de filmindustrie te stimuleren heeft de overheid een constructie bedacht, die participanten in een film extra belastingaftrekaftrek oplevert. De Nederlandse overheid heeft aangegeven deze belastingmaatregelen per 2005 stop te zetten. De filminvesteringsaftrek (FIA) en de willekeurige afschrijving zorgen ervoor, aldus Kasander in een persbericht, dat ongeveer 76 procent van de inleg kan worden terugverdiend door minder belasting te betalen. Volgens co-scenarist en acteur Martin van Waardenberg zijn er drie belangrijke redenen om het geld ook daadwerkelijk te investeren: 1. Gerard Meuldijk moet voor de film 27 kilo afvallen en ik twee. 2. U ziet mij als automobilist pur sang daadwerkelijk even lopen. 3. De film wordt gegarandeerd een succes, vanwege de gigantische rolbezetting en vanwege de sublieme kijk op regie en cameravoering.' Reeds in 2003 zijn opnames van de Rotterdam Marathon gemaakt, die zullen worden gebruikt in de film die in maart 2005 in première gaat. In augustus van dit jaar wordt de film gedraaid, waarbij onder meer de hele finish op de Coolsingel wordt nagebouwd. Ten slotte mag de betrokkenheid van de filmproducent, Kees Kasander, niet aan uw aandacht ontsnappen. Hij verbeterde op zondag 4 april in de Rotterdam Marathon zijn pr tot 3.35.33 uur. Geïnteresseerden kunnen op www.kasanderfilm.nl terecht voor meer informatie.