donderdag, april 15, 2004

en het altijd gezellige voetbal heeft voor weer een leuk schouwspel gezorgd:
Voor en na de competitiewedstrijd in Amsterdam tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord hebben zich donderdagavond ongeregeldheden voorgedaan. Na afloop van het duel - door Ajax met 3-1 gewonnen en bijgewoond door 8000 toeschouwers - bestormden supporters van de Amsterdamse club het veld en hebben een speler van Feyenoorder verwond.
Deze speler moest per ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ook andere spelers liepen rake klappen op, onder wie Robin van Persie.
Voor de wedstrijd maakten fans van Ajax een team van TV Rijnmond, dat een reportage wilde maken, het werken onmogelijk. De twee verslaggevers werden onder bescherming van Ajax-stewards weggeleid.
De clubleiding van Ajax liet in een officiƫle reactie weten zich diep te schamen voor het gedrag van een bepaald gedeelte van de supporters. "Dit gedeelte van onze aanhangers is bij ons bekend. Ajax vraagt zich af of dit soort wedstrijden onder deze omstandigheden nog wel kan worden gespeeld.
------------------------------------------
blijven toch leuke, gezellige, aardige, lieve supporters.....