zondag, april 25, 2004

en de Batavierenrace heeft het wereldrecord verbeterd en daarmee zelfs nu.nl gehaald!
De Batavierenrace, een jaarlijkse loopwedstrijd voor studenten, heeft dit weekeinde een nieuw wereldrecord gevestigd als grootste estafetteloop. Dat heeft de organisatie van het evenement, de Stichting Batavierenrace, zondag laten weten.

De stichting houdt elk jaar een estafetteloop van Nijmegen naar Enschede voor studenten aan HBO-instellingen en universiteiten. Dit weekeinde liepen 295 ploegen met in totaal 7375 renners de wedstrijd. De studenten kwamen zaterdag in Enschede aan. Het oude record van de grootste estafetteloop ter wereld was ook al in handen van de Batavierenrace. Dat dateerde uit 1999 toen er 287 ploegen aan meededen.

De estafetteloop over 175 kilometer werd dit keer gewonnen door het team van de Rijksuniversiteit Groningen. De ploegleden liepen de race in tien uur en 35 minuten. Aan de wedstrijd deden ook ploegen mee uit Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Groot-Brittannië en Zwitserland.