donderdag, april 15, 2004

boehoe, het was weer janken gisteren...
"Ronald Waterreus nam vlak na de verloren kwartfinalewedstrijd tegen Newcastle United de verantwoordelijkheid voor de nederlaag van PSV. De Eindhovenaren verloren met 2-1, nadat de thuiswedstrijd eerder in 1-1 was geƫindigd. "Ik kan niemand anders de schuld geven", zei de doelman. "Het lag volledig bij mij vandaag."

De keeper maakte bij beide Engelse doelpunten geen goede indruk. "Eerlijk gezegd denk ik dat ik en ook Bouma bij het eerste doelpunt niet fout zaten. Bij de tweede goal wel, die komt op mijn conto. Ik werd geklopt en dat mag je als keeper nooit gebeuren."

Aanvoerder Mark van Bommel vond dat de hoekschoppen helemaal niet weggegeven hadden mogen worden: "Je kan een bal toch ook gewoon over de zijlijn schieten?", vroeg de middenvelder zich vertwijfeld af. "Met die twee corners geven we de wedstrijd uit handen. Twee stomme corners en het was gebeurd."

De international vond dat PSV over twee wedstrijden genomen door had moeten gaan naar de halve finale van het toernooi. "Al kunnen we op basis van onze eerste helft nergens aanspraak op maken. Feit is dat we voor de derde keer in vier jaar in de kwartfinale worden uitgeschakeld. Dat is zuur. Maar als je echt wilt meetellen als ploeg moet je toch een keer verder komen."