dinsdag, juni 03, 2003

De man die afgelopen zaterdag voormalig Philips-topman Roel Pieper en zijn vrouw Ricka verwonde met een mes, is een 42-jarige vrijgezelle Amsterdammer die werkzaam is op Schiphol. Dit meldt De Telegraaf dinsdag. De man, Paul T., die bekend staat als een wat eigenzinnige vegetariër en volgens zijn buurvrouw een keurig nette man, heeft dagenlang de villa van de familie Pieper in Aerdenhout in de gaten gehouden. T. zou vaak in de bossen rond Aerdenhout fietsen om van de vogels te genieten. Na de aanslag op de familie Pieper werd nabij het landgoed een fiets en een deken gevonden.
De man had al enkele dagen vrijaf genomen en zou ook de komende dagen niet op zijn werk verschijnen. Hij gedroeg zich volgens zijn buren al enkele maanden erg nerveus, was tegen zijn gewoonte in gaan roken en had plannen om te verhuizen.