vrijdag, juni 27, 2003

De Kameroense voetbalinternational Marc-Vivien Foé is donderdag overleden. De 28-jarige verdedigende middenvelder zakte een kwartier voor het einde van de halve finale van de Confederatie Cup tegen Colombia in elkaar. Foé, die het afgelopen seizoen door Olympique Lyon was uitgeleend aan Manchester City, overleed in de kleedkamer aan een hartstilstand.
Wrang genoeg behaalde Kameroen kort voor het overlijden van Foé de finale van de Confederatie Cup na een 1-0 zege op Colombia. De verdediger speelde mee tot de 72ste minuut. Op dat moment zakte hij op het veld in elkaar. Hij werd op een brancard van het veld gedragen. Doktoren hebben nog drie kwartier geprobeerd de voetballer te reanimeren. Het mocht niet baten.
Een woordvoerder van de wereldvoetbalbond FIFA sprak van een zwarte dag voor het voetbal en condoleerde de familie van Foé met het verlies. De trainers Winfried Schäfer van Kameroen en Francisco Maturana van Colombia wensten na het plotselinge overlijden van Foé geen reactie te geven.