woensdag, juni 04, 2003

De Franse profwielrenner Fabrice Salanson, die dinsdagochtend dood werd aangtroffen in zijn hotelkamer in Dresden, was dopingvrij. Laboratoriumtests hebben dat woensdag uitgewezen. Het IOC-lab van Kreischa onderzocht bloed- en urinemonsters van de wielrenner, maar vond geen sporen van verboden middelen. De urinetest was in ieder geval negatief. De uitslag van de bloedtest, die zou moeten uitwijzen of de renner EPO gebruikte, zal niet voor vrijdag bekend zijn.
In de hotelkamer van Saranson werd wel een tas met ampullen en medicamenten gevonden, maar geen van de producten stond op de lijst met verboden middelen. Het ging alleen om vitamines en voedingssupplementen.
De doodsoorzaak van de 23-jarige Salanson is onbekend. Volgens ploegleider Jean-René Bernaudeau waren er geen signalen dat de renner van Brioches La Boulangère zich niet goed voelde. Ook het medisch paspoort van Saranson bevat geen aanwijzingen voor zijn dood.