woensdag, juni 18, 2003

Gevoelige informatie van Microsoft is wel eens via een weblog van een werknemer naar buiten gekomen. Bij ZDNet lezen we dat Microsoft zijn werknemers wil wijzen op de potentiële gevaren die aan het onderhouden van een weblog kleven. Een interne paneldiscussie genaamd 'Employee Weblogging' zal ervoor moeten zorgen dat werknemers beseffen dat ze voorzichtig om moeten gaan met gevoelige informatie. De softwaregigant heeft het onderhouden van een weblog vooralsnog niet verboden. Bekende webloggende werknemers, zoals Devhawk, hebben een disclaimer op hun site staan. Deze vermeldt dat er geen officiële uitspraken gedaan worden en dat de uitspraken op de site slechts meningen zijn. Microsoft denkt niet dat het bedrijf direct schade lijdt, maar is bang dat de weblogs onbedoeld het imago van het concern negatief beïnvloeden.