maandag, juni 09, 2003

China is begonnen met de aanleg van de langste brug ter wereld. Over de baai van Hangzhou wordt een vaste oeververbinding aangelegd met een lengte van 36 kilometer. De langste brug tot nu toe is 25 kilometer lang en vormt de verbinding tussen Saudi-Arabië en Bahrein. De Chinese brug verbindt de steden Shanghai en Ningbo met elkaar. Over de weg is de afstand tussen deze twee steden nu nog 120 kilometer. Er komt een zesbaanssnelweg op te liggen, zo meldde maandag de krant China Daily. De baai van Hangzhou, in het deltagebied van de rivier de Yangtse, ligt in een van de meest welvarende gebieden van China. De regio herbergt 10 procent van de Chinese bevolking, maar is goed voor 22 procent van de economische productie van het land.
Volgens de plannen moet de brug over vijf jaar klaar zijn. Het verkeer kan er vanaf 2009 gebruik van maken.