woensdag, juni 04, 2003

Leo Beenhakker is na de voetbalwedstrijd FC Twente - Ajax van 25 mei buiten het Arkestadion van Enschede door supporters van de thuisclub bedreigd, geschopt en geslagen. De technisch directeur van Ajax, die maandag zijn vertrek aankondigde bij de Amsterdamse club, deed geen aangifte bij de politie. Een woordvoerder van Ajax heeft dat vanmorgen desgevraagd bevestigd.
Het politiekorps Twente verklaarde dat het op zondag 25 mei een melding kreeg dat nabij het stadion van FC Twente werd gevochten tussen supporters van beide clubs. Bij aankomst bleek de rust weergekeerd. Later werd vernomen dat het ging om schermutselingen tussen Beenhakker en supporters van Twente. Zij zouden de technisch directeur met bier hebben overgoten en hem hebben geschopt en geslagen. Beenhakker moest zich medisch laten verzorgen.