woensdag, juni 18, 2003

Domina Vacanze, de ploeg van sprinter Mario Cipollini, probeert via een klacht bij de wereldwielerunie UCI alsnog deelname aan de Tour de France af te dwingen. De Tourorganisatie weigerde de ploeg eerder een wildcard te geven voor de negentigste editie van de Ronde van Frankrijk. Van de vier wildcards die de tourdirectie uitdeelde, gingen er drie naar kleine Franse ploegen. De vierde ging naar een Spaanse ploeg. Daardoor doen er in de Tour ploegen mee die veel lager op de wereldranglijst staan dan de Italianen. Dat strookt volgens Domina Vacanze niet met de richtlijnen voor teamselecties voor grote internationale etappewedstrijden. "We hopen dat de UCI ons gelijk geeft en ons een startplaats bezorgt", zei een woordvoerder van de wielerstal dinsdag. "Anders voelen we ons genoodzaakt gerechtelijke stappen te nemen."