vrijdag, juni 06, 2003

Mr. Schnitzler, raadsman van de onder meer van ontucht verdachte voormalige PSV-directeur F.S., heeft kritiek op de manier waarop een aantal media over de zaak berichten. Sommige verhalen zijn volgens hem ongelooflijk tendentieus en onjuist, zei hij vrijdag. Volgens hem wordt S. door de berichtgeving extra beschadigd.,,Als mijn cliënt een onbekende Brabander was geweest, zou de berichtenstroom niet zulke proporties hebben aangenomen'', is zijn stellige overtuiging. Het is volgens hem evenmin correct dat er steeds sprake is van de ,,zaak-S.''. ,,Het gaat om allerlei deelonderzoeken naar wat er gebeurt in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Bij een van die onderzoeken is mijn cliënt in beeld gekomen.''
S. is besmet met HIV. Justitie verdenkt hem ervan dat hij onveilige seksuele contacten heeft gehad met jongens die zich voor geld prostitueren. S. ontkent de ontucht en de onveilige sekscontacten. Hij geeft wel toe dat hij in het Anne Frankplantsoen is geweest, een bekende ontmoetingsplaats voor homo's in Eindhoven.