dinsdag, juni 10, 2003

Ze heeft het heel erg naar haar zin, in London. De vriendelijkheid van de
mensen, de ruimte. "Als je dan weer in Amsterdam komt in het verkeer, dan is alles zó gestresst." De Canadese cultuur is bovendien sportsminded. "De hal is elke dag beschikbaar voor ons. Nee, kost ons niks. Mensen zijn enthousiast. Het verschil met hier? Als ik op zondagmiddag in de hal in Ookmeer wil trainen, moet ik eerst 28 euro voor een uur trainen betalen. Ook al is die hal verder leeg. 'Wie ben je?' vragen ze dan." Het verschil tussen John Allan en haar oude trainer Charles van Commenée is volgens haar minder groot. "Technisch hebben ze dezelfde ideeën. John is alleen heel intens als coach." Ook Jason Tunks speelt in haar ontwikkeling zijn rol. "Hij is mentaal heel sterk, elke training weer. Als het niet loopt, weet hij het nog zo om te draaien dat hij tegen het einde van zijn training zijn beste worpen doet. En zo praat hij ook veel op mij in."