maandag, juni 02, 2003

Gisteren bij de FBK-Games in Hengelo geweest. Fantastisch weer, fantastische atmosfeer, prachtige atletiek, topdag.
Jammer was alleen dat de camera mensen voor de klok op het 200 meter punt gingen staan, waardoor de loopsters op de 5000m hun tussentijden niet konden zien. Gelukkig gingen ze na een rondje of 6 weg. Daarna nog een raar voorval op de 1500m meen ik. De haas stapt uit, tenminste, ik hoop dat het de haas was, en ze komt daarbij onzacht in aanraking met de fotograaf die daar op z'n knieën irritant in de bocht stond. Tot slot nog een memorabel moment: de Japanner Satoshi Irifune, lopend in laatste positie ver achter Haile en Kenenisa, komt op het 300m voor de finish punt en moet dan de cameraman en bijbehorende kabeldrager ontwijken die net de baan op waren gerend om Haile en Kenenisa te achterhalen die daar hun ererondje lopen. Uiteraard helemaal uit zjn ritme probeert hij nog onder de 30.00 minuten te komen maar helaas, hij finisht in 30.02.24.....