zondag, juni 22, 2003

Dalfsenaar C. Westhuis heeft vrijdag de Trans Europe Footrace, een hardloopwedstrijd over 5100 kilometer, voltooid. Hij werd achtste. De enige Nederlandse deelnemer wordt zaterdag samen met de 21
andere hardlopers gehuldigd op het Rode Plein in Moskou.
,,Het was mentaal zeer zwaar, lichamelijk heb ik het redelijk vol
kunnen houden'', zegt de 54-jarige Westhuis. De Dalfsenaar begon 19 april in Lissabon aan de langste hardloopwedstrijd uit de atletiekhistorie. Meer dan de helft van het aantal deelnemers haalde de finish niet. Zaterdag volgt nog een afsluitende etappe van vijftien kilometer. Westhuis, ambtenaar van de gemeente Dalfsen, is tevreden over zijn prestatie. ,,In Duitsland had ik het moeilijk toen ik een ontsteking aan mijn scheenbeen had. Verder heb ik onderweg genoten, vooral in Spanje.'' Opvallend noemt Westhuis de ongeveer duizend kilometer van de route op de vluchtstrook langs een vierbaans snelweg in Wit-Rusland. De ultraloper wacht op 27 juni een huldiging op het gemeentehuis in Dalfsen.