woensdag, juni 04, 2003

F.S., de 39-jarige ex-directeur van PSV die onlangs is opgepakt omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met minderjarige jongens, is HIV-besmet. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dit woensdag meegedeeld.
Hoewel hij van die besmetting op de hoogte was, heeft hij met de jongens onbeschermde seksuele contacten gehad. Justitie verdenkt S. niet alleen van ontucht, maar als gevolg van de besmetting ook van een poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade. Een besmetting met HIV kan leiden tot de dodelijke ziekte aids.
Het OM heeft op de dagvaarding tegen S. ook poging tot doodslag staan. De raadkamer, die onlangs het voorarrest verlengde, heeft die beschuldiging bij de beoordeling echter niet meegenomen. ,,Volgens de raadkamer is de poging tot doodslag kennelijk niet aan de orde'', aldus de woordvoerster. De kamer baseert zich volgens haar daarbij op een recent arrest van de Hoge Raad en de stand van de medische wetenschap inzake HIV. De Hoge Raad heeft bepaald dat het besmetten van een ander met HIV in beginsel een poging tot zware mishandeling is. Daar staat een maximale straf van vijf jaar en vier maanden op. Voor zware mishandeling, waarbij dus bewezen moet worden dat de persoon ook daadwerkelijk besmet is, staat maximaal acht jaar. De officier van justitie acht het belang van de privacy nu ondergeschikt aan het maatschappelijk belang van de betrokken jongeren'', aldus de woordvoerster. S., die inmiddels formeel door PSV is ontslagen, pikte de jongens onder meer op in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, een bekende ontmoetingsplaats voor homoseksuelen.