donderdag, november 27, 2003

Een 18-jarige jongen uit Beuningen en een leeftijdgenoot uit Nijmegen hebben bekend dat zij betrokken zijn geweest bij de gewelddadige dood van Maja Bradaric uit Nijmegen vorige week maandag. Justitie beschuldigt hen van moord. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.
Het onderzoek naar de rol van een 16-jarige jongen uit Nijmegen loopt nog. Het motief voor de misdaad ligt volgens justitie in de relatiesfeer. Van seksueel misbruik van de vwo-scholiere is tot nu toe niets gebleken, aldus de woordvoerder van het OM.
De 16-jarige verdachte zou een ex-vriendje van de vwo-scholiere zijn. Volgens zijn raadsman mr. A. Moszkowicz ontkent deze jongen dat hij betrokken is geweest bij de dood van het meisje, maar justitie verdenkt hem wel van moord of betrokkenheid daarbij.