donderdag, november 06, 2003

De 54-jarige Amerikaan Gary Leon Ridgway, die woensdag 48 moorden op vrouwen bekende, wordt ook verdacht van 61 onopgeloste moorden in Canada.
Ridgway, die berucht is onder de naam Green River Killer, heeft woensdag voor de rechter in Seattle toegegeven 48 moorden te hebben gepleegd op voornamelijk prostituees, drugsverslaafden en weggelopen tieners. De moorden zijn voornamelijk in de jaren tachtig gepleegd. Ridgway heeft bekend omdat hij zo mogelijk de doodstraf kan ontlopen.
----------------
het is natuurlijk een raar verhaal, je hebt minimaal 48 moorden (ik vraag me af hoeveel Dahmer en Bundy ook al eens weer begingen) begaan en dan mag je in een land met een natuurlijk erg achterhaalde doodstraf niet eens de doodstraf krijgen. Dat snap je toch niet meer als rechtgeaarde Republikein :-)