vrijdag, november 07, 2003

Wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel opent woendag 12 november het eerste praktijkhuis voor mensen met een eetstoornis. Het huis staat in het centrum van Zutphen. Mensen die dwangmatig te veel of te weinig eten, kunnen er terecht voor begeleiding en opvang. Ze kunnen leren koken, niet te veel snacks leren eten, of juist leren dat het niet erg is om af en toe te snoepen of te 'snacken'. Zijlaard-van Moorsel heeft zelf ook een eetstoornis gehad. Het praktijkhuis is een initiatief van de vrijwiligersorganisatie Ziezozelfhulp. De organisatie maakt deel uit van de Stichting Cliënteninitiatieven. Vrijwilligers bedachten het concept van het opvanghuis. Het kon worden gerealiseerd met financiële hulp van sponsors. Mensen met een eetstoornis leven volgens woordvoerder E. Spanjers vaak in een isolement. Ze kunnen in het huis ook lotgenoten ontmoeten en informatie krijgen over hun ziekte.