woensdag, november 19, 2003

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool van woensdag zijn excuses aangeboden aan Andy van der Meyde. 'Andy van der Meyde is dus niet op het Convertible-feest van ID&T geweest', schrijft de Amsterdammer.
Henk Spaan zorgde dinsdag voor grote commotie in het Oranje-kamp, door in zijn column te verhalen over tien internationals die na de nederlaag in Schotland tot diep in de nacht zouden hebben feestgevierd in Amsterdam. Bondscoach Dick Advocaat kondigde namens de KNVB zelfs stappen aan tegen Het Parool en NOS Studio Sport, naar aanleiding van de berichtgeving.
Van der Meyde zal in overleg met zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker en zijn advocaat na de wedstrijd tegen Schotland een besluit nemen of hij de gang naar de rechter doorzet.
Onder de kop 'Aangeboden: kaartje voor de perstribune' gaat Spaan diep door het stof. 'Schreef ik maar voor een Engelse tabloid of voor de Gazetta dello Sport', schrijft Spaan op woensdag, 'dan zou ik handenwrijvend de commotie hebben gadegeslagen. Dat is niet het geval. Ik moet Van der Meyde mijn excuses aanbieden en luidkeels ook. Dan nog zal hij zeggen: 'Wat koop ik daar nou voor?' En zal ik deemoedig zwijgen.'