vrijdag, november 28, 2003

Urenlang kletsen terwijl je aan het surfen bent. Gratis, als je tenminste de kosten van het surfen niet meetelt. Er wordt al lang over gesproken: nu lijkt het grote publiek er ook voor te vallen. De Kazaa-oprichters hebben namelijk een gratis voice-over-IP-dienst gemaakt waarmee je kunt telefoneren via internet. Het programmaatje dat te downloaden is via de website van Skype lijkt op applicaties zoals MSN Messenger en ICQ. Het bellen via deze applicaties was nooit zo populair. De applicatie Skype lijkt het tij te doen keren. In plaats van teksten tikken, spreek je elkaar toe. Skype lijkt daarmee vooral interessant voor mensen die veel tegen elkaar te zeggen hebben (of juist niet) maar niet met een torenhoge telefoonrekening opgezadeld willen worden. Behalve de kosten voor het surfen betaalt de gebruiker namelijk niets. Overigens kun je nog steeds een geschreven berichtje typen én dat achterlaten. Het programma is voorlopig gratis. Eén nadeel: het programma draait niet op een Mac.

Skype
http://www.skype.com