zaterdag, november 08, 2003

Privé-surfen in de baas zijn tijd is juist goed. Werknemers zijn productiever als ze 's ochtends na het opstarten van de computer eerst
uitgebreid de kranten op internet doorpluizen en 's middags in de chatbox te vinden zijn. Goed is ook als zij aan het eind van de werkdag recepten gaan zoeken voor het avondeten. Deze werknemers zijn de meeste leidinggevenden een doorn in het oog. Privé-surfen in de baas zijn tijd komt de arbeidsproductiviteit niet
ten goede, zo is de algemene stelling. Het tegenovergestelde is waar, stelt hoogleraar Claire Simmers van de St. Joseph's Universiteit in Philadelphia. Haar onderzoek wijst uit dat surfen tijdens werktijd juist leidt tot een aantal positieve ontwikkelingen: beter 'time-management', minder stress en vergroting van de vaardigheden en kennis die voor het werk nodig zijn. Ook wordt door het surfen voor eigen doeleinden een betere balans bereikt tussen werk en privéleven.