donderdag, november 20, 2003

Op het Dominicus College in Nijmegen is donderdagochtend geschokt gereageerd op de dood van een 16-jarige leerlinge. Het lichaam van het uit Nijmegen afkomstige meisje werd in de nacht van maandag op dinsdag brandend aangetroffen in de polders bij Bemmel en Lent.
De politie maakte de identiteit van het meisje woensdagavond bekend. Mentors brachten alle klassen van het Dominicus College donderdag om half negen op de hoogte van het nieuws. De school heeft een klaslokaal als rouwcentrum ingericht. Professionele hulpverleners staan klaar om leerlingen bij te staan, aldus een woordvoerder van het Dominicus College.
Het vermoorde meisje was leerling in 4 vwo. De school heeft inmiddels voor opvang van haar geschokte klasgenoten gezorgd. Verder houdt de school zondag een herdenkingsdienst voor het meisje.
Onderzoek
Ruim twintig rechercheurs doen de komende dagen onderzoek in de woonomgeving en bij de school van het meisje. Ze verdween maandagavond. Bekenden van het meisje zeggen dat zij maandagavond met vrienden zat te chatten. Ze zou hebben gezegd dat ze even weg moest, en kwam niet meer terug. De zegsman van de politie wil dat niet bevestigen.
Vermist
Haar ouders gaven het kind maandagavond als vermist op. Slechts enkele uren later zagen passanten vlammen in de polder. Toen zij gingen kijken deden zij hun lugubere vondst. Een woordvoerder van de politie kon donderdag nog niet zeggen, of ze dood was voor zij in brand werd gestoken.
Hoe het meisje bij de Defensiedijk, een kleine tien kilometer van haar woonhuis, terecht is gekomen, is nog niet duidelijk.