dinsdag, november 11, 2003

Arthur Numan (33) keert niet meer terug in het betaalde voetbal. De 45-voudige international heeft na een rustperiode van vijf maanden geen behoefte meer aan een rentree. 'Ik ben klaar. Ik zet er een streep onder. Ik heb voetbal in de afgelopen maanden geen moment gemist', zei de ervaren verdediger uit Beverwijk maandagavond in het NOS-programma Langs de Lijn.
Numan nam op 31 mei, na het winnen van de Schotse bekerfinale, afscheid van Glasgow Rangers na vijf succesvolle jaren. Hij weigerde op een sterk verlaagde aanbieding van zijn club in te gaan. Daarna toonden veel clubs in en buiten Europa belangstelling in de voormalige speler van Haarlem, FC Twente en PSV. 'Maar ik had uiteindelijk geen zin meer in een nieuw avontuur', zei Numan, die geen ambities heeft om trainer te worden. 'Over een serieus aanbod van PSV heb ik nog het langste nagedacht. Coach Hiddink zag voor mij echter een soort bijrol, zoals Jan Heintze in de laatste jaren bij PSV heeft vervuld. Dus af te toe spelen en de rest van de tijd op de bank zitten. Daar voelde ik me toch te goed voor. Als ik fit ben, voel ik me zelfs nog goed genoeg voor het Nederlands elftal. Dan ga ik niet, met alle respect, voor een speler als Lee bij PSV op de bank zitten.'
Numan, net vader van een dochter geworden, is de komende tien dagen door de NOS-televisie ingeschakeld om rond de beslissingswedstrijden van Oranje tegen Schotland verslag te doen van vooral de belevenissen in het Britse kamp.
------------------------
Kijk dat snap ik dus niet, dat Guus een ontzettende zwakke voetballer als Lee prevaleert boven Numan, toch een van de beste linksbacks van Nederland van de laatste 10 jaar zeg ik dan.
Ik verdenk Guus er dan ook van dat er minimaal 1 Koreaan moet spelen bij PSV anders loopt hij (of de club) geld mis en dus is het of Lee of Park en dan wordt het dus maar Lee. Jammer...