vrijdag, november 21, 2003

De politie in Nijmegen heeft meerdere verdachten aangehouden in verband met de gruwelijke moord op het 16-jarige meisje Maja Bradaric. Volgens Radio en TV Gelderland gaat het om leeftijdgenoten van het slachtoffer.
Het meisje was maandagavond verdwenen. Enkele uren later werd haar lichaam brandend aangetroffen.
Maja verdween op maandagavond nadat ze bij een vriendin had zitten chatten met vrienden. Ze zou haar moeder hebben gebeld om te zeggen dat ze nog even bij een andere vriendin langs zou gaan, maar daar is ze nooit aangekomen. Toen ze niet thuiskwam meldden haar ouders de vermissing bij de politie.
Toevallige passanten vonden enkele uren later het lichaam van het meisje. Ze zagen vlammen opstijgen tijdens hun wandeling tussen de dorpjes Bemmel en Lent bij de uiterwaarden van de Waal. Daar aangekomen deden ze een gruwelijke vondst: ze troffen het lichaam van het meisje brandend aan.
De politie, die twintig mensen op de zaak heeft gezet, heeft gisteren bekend gemaakt dat het meisje voor de brand al was overleden. Verdere mededelingen wil de politie vanwege ‘recherchetactische’ redenen nog niet doen.
De toedracht van de moord is nog onbekend. Ook hoe het meisje bij de Defensiedijk, een kleine tien kilometer van haar woonhuis, terecht is gekomen is nog niet duidelijk.
De moord heeft Nijmegen, waar het meisje woonde, diep geschokt. Op het Nijmeegse Dominicus College waar ze op het vwo zat, is een rouwlokaal ingericht. In het buurthuis De Boerderij waar het 16-jarige slachtoffer vaak kwam, kunnen Nijmegenaren een condoleanceregister tekenen. Ook online is een condoleanceregister opengesteld. Medescholieren hingen de vlag vanaf gisteren halfstok.
Zondag houdt de school een herdenkingsdienst voor het meisje, dat enig kind was.