maandag, november 10, 2003

Het wordt voor huurders steeds minder aantrekkelijk om een huis te kopen. Dat komt doordat de lasten van huizenkopers alsmaar hoger worden. Dat meldde vrijdag de Vereniging Eigen Huis, de club voor particuliere woningbezitters.
Volgens de organisatie wordt de kloof tussen huren en kopen steeds groter. Voor starters is er volgens Eigen Huis geen beginnen meer aan. 'De doorstroming loopt volkomen vast. Dat heeft tot gevolg dat er te weinig betaalbare woningen vrijkomen voor startende jongeren en lagere inkomens', aldus een verklaring.
De Vereniging Eigen Huis wijst er op dat niet alleen de huizenprijzen zijn gestegen, maar ook de kosten die aan de aankoop van een huis zijn verbonden. Zaken als gemeentelijke woonlasten, onderhoud en verzekering komen daar nog eens bij. De organisatie heeft berekend dat in vier jaar tijd de netto lasten van huizenkopers 68 procent zijn gestegen.