woensdag, november 05, 2003

Tering!
deze recensie van het 3de deel van de Matrix trilogie is niet al te best.
Toch maar eerst zelf gaan kijken voordat we hier mee eens zijn....
nu.nl/filmrecensies | The Matrix Revolutions - Andy & Larry Wachowski (video): "Teleurstellend derde Matrix-deel grossiert in bombast. Teveel vragen blijven open, en wat erger is: de antwoorden boeien ook niet meer. @@
Eerst maar een bekentenis: ook ik werd een half jaar terug meegesleept door de hype van The Matrix Reloaded. Ook ik keek in mei uit naar de beloofde achtervolging op de snelweg, en het gevecht tussen Neo en de honderd klonen van Agent Smith. En het pakte ook spectaculair uit, maar bij het terugzien van Reloaded viel op hoe nodeloos lang deze krachtpatserij uit de computer duurde. En vooral dat de Zion-scènes nog bespottelijker waren dan ze de eerste keer al leken.
Dan is er slecht nieuws voor wie dat ook vond: Revolutions bevat nog meer Zion, nog minder Matrix, en nog meer krachtpatserij uit de computer. Alles wat de eerste Matrix zo origineel maakte is vervangen door scènes die we uit talloze andere sf-films kennen: beetje Star Wars, brokje Alien, scheutje Blade en vooruit: een toefje Matrix er boven op."