dinsdag, september 27, 2005

De Amerikaanse bedrijven Intel en Microsoft hebben zich dinsdag geschaard achter de nieuwe HD-standaard van het Japanse Toshiba voor de volgende generatie DVD's. Dat is een fikse tegenvaller voor Sony, dat momenteel werkt aan een concurrerende standaard voor DVD's, de Blu-ray-technologie. De nieuwe technologie├źn moeten DVD's een betere beeldkwaliteit en meer opslagcapaciteit geven. Toshiba heeft samen met NEC de HD-standaard ontwikkeld. Sony werkt samen met onder meer Philips en Dell aan de Blu-ray-technologie. Beide standaarden kunnen niet met elkaar overweg. Daarom hebben de twee groepen de afgelopen drie jaar gestreefd naar acceptatie van hun technologie├źn door de elektronica-industrie. Vorige maand werden Sony en Toshiba het niet eens over de ontwikkeling van een gemeenschappelijke DVD-standaard. Daarop liet Toshiba weten dat het verder gaat met de productie van zijn eigen HD-technologie. Naar verwachting komen de eerste DVD's van de nieuwe generatie later dit jaar op de markt.
------------
hmmm, elke keer proberen ze het weer maar telkens lukt het toch niet. Dan maar 2 apparaten kopen straks...