zaterdag, september 24, 2005

De Russische tennisster Maria Sjarapova vreest een ernstige blessure te hebben. Zaterdag kon de nummer één van de wereld van de pijn in de borst haar halve finale in het WTA-toernooi van Peking niet afmaken. Haar Russische vriendin Maria Kirilenko mocht zich winnares noemen bij de stand 6-4 2-1. Zij zal zondag aantreden tegen de Duitse Anna-Lena Groenefeld.
Sjarapova kreeg vanaf de tribune van haar vader Joeri de opdracht de partij op te geven. Zelf had zij het niet overwogen, ondanks de pijn. 'Zelfs als ik niet meer kan lopen, wil ik de wedstrijd nog beëindigen.' De pijn werd veroorzaakt door een blessure aan de rechter borstspier, dezelfde die haar onlangs in Los Angeles tot opgave dwong. 'Bij elke slag verergerde de blessure'.
Toen zij opgaf, kreeg zij een fluitconcert en boegeroep van het Chinese publiek te verduren. De Chinezen waren al niet verwend door de afzegging van de Amerikaanse Lindsay Davenport en het vroege vertrek van de Amerikaanse 'Williams Sisters'.
Sjarapova zei zich zorgen te maken over de ernst van de borstspierblessure. 'In L.A. heb ik een MRI-scan laten maken. De dokteren zeiden dat het niets bijzonders was, hooguit een ontsteking. In de voorbereiding op het US Open heb ik anderhalve week rust gehouden. De kwaal openbaart zich onverwacht. Dat is een serieuze zorg.'