zondag, september 04, 2005

Nijmegen is uitgeroepen tot schoonste gemeente van Nederland. Na een half jaar van evenementen organiseren en opdrachten uitvoeren rond het thema Schoon, heeft Nijmegen zaterdag uiteindelijk de acht concurerende gemeenten verslagen. De strijd om de titel Schoonste Gemeente van Nederland ging tussen Leiden, Leeuwarden, Nijmegen, Spijkenisse, Lelystad, Venlo, Waalre, Renkum en Roerdalen. Het NCRV-televisieprogramma Tegen de Klok besteedde twee maanden lang elke week aandacht aan de inspanningen van een gemeente om de titel te veroveren. Onder meer de inzet van het gemeentebestuur en de inwoners, het zwerfafvalbeleid en het organiseren van een 'schoon evenement' bepaalden wie uiteindelijk de Schoonste Gemeente van Nederland 2005 zou worden. Het toekennen van de titel was meteen de aftrap voor de landelijke campagneweek Nederland Schoon. De NCRV zendt de finalestrijd zondagavond uit op Nederland 1.