dinsdag, september 20, 2005

De vrouwelijke hiphop-ster Lil' Kim is begonnen aan haar gevangenisstraf van 366 dagen. Dit meldde de Amerikaanse omroep NBC in de nacht van maandag op dinsdaf.
De 30-jarige Lil' Kim, die eigenlijk Kimberley Jones heet, kreeg de straf opgelegd omdat ze tijdens een rechtszaak had gelogen over een schietpartij in 2001.
De rapster en haar gevolg waren destijds betrokken bij een schietincident voor de deur van een radiostation in Manhattan. Hierdoor raakte een persoon gewond. Lil'Kim heeft naderhand tegen een jury gezegd dat zij de schutters niet kende en ook niets wist over het motief achter de schietpartij.
Op videobeelden die tijdens de rechtszaak werden getoond was echter te zien dat Lil'Kim bij de schietpartij aanwezig was en later met twee schutters uit haar entourage in een limousine sprong en wegreed.
Lil'Kim zei in een verklaring dat ze de tijd in de gevangenis wil doorbrengen met het schrijven van muziek, lezen en regelmatig bidden. Ook hoopt ze er als een sterkere vrouw uit te komen. Volgens haar advocaat L. Londell McMillan kan Lil'Kim de gevangenis binnen negen maanden verlaten, mits zij zich goed gedraagt.