dinsdag, september 27, 2005

Miljonair Hans Melchers heeft dinsdag stevige kritiek geuit op het optreden van politie en media ten tijde van de ontvoering van zijn dochter Claudia. Volgens Melchers boezemde de politie hem op de avond van de ontvoering weinig vertrouwen in. De media hebben ten onrechte gesuggereerd dat de familie Melchers betrokken is bij drugshandel, aldus de miljonair.
Melchers zei een en ander dinsdag in een interview met NRC Handelsblad. Op de avond van de ontvoering wilde Hans Melchers zo snel mogelijk van zijn kasteel in Vorden afreizen naar Amsterdam. De politie gebood hem echter te wachten tot hij zou worden opgehaald. Dat wachten duurde enkele uren, omdat de Amsterdamse politie het Vordense kasteel niet zo snel kon vinden. 'Daarna reden ze in zeer hoog tempo terug. Ik heb de teller naar 231 kilometer per uur zien gaan. Het was levensgevaarlijk, en onnodig. Ik had zelf allang in Amsterdam kunnen zijn.'
Melchers beklaagt zich er ook over dat de agenten geen uniform droegen, maar sportieve burgerkleding. 'Misschien ben ik ouderwets, maar dat had ik niet verwacht.' Al met al leidde dat bepaald niet tot een positief beeld, zegt Melchers. 'Wat ik die avond waarnam, boezemde mij weinig vertrouwen in.'
Melchers is ook boos op de handelwijze van een aantal media, toen bekend werd dat de ontvoerders 300 kilo cocaïne eisten. 'Ik kan niet ontkennen dat die eis er was. Maar de conclusies die er in de media aan verbonden werden, namelijk dat de familie Melchers in de drugs zat, die zijn absurd.'
De miljonair zegt van plan te zijn juridische stappen te ondernemen tegen deze media. 'Te beginnen met De Telegraaf en NOVA. Maar ook de andere media die aan dit waanzinnige spel hebben meegedaan. Ik zet er juristen op, ik open een strijdfonds. Ik wil dat er een keer wordt afgerekend met die gewoonte om alles maar te zeggen zonder enig bewijs.'