vrijdag, mei 09, 2003

.... Nooit zal bekend worden wat er precies is gebeurd, maar mensen uit de atletiekwereld zien de kwade hand van wijlen Jan Blankers, de man van Fanny. Hij zou bevreesd zijn geweest voor de enorme kracht van Dillema, die de mythe van de Vliegende Huisvrouw kon aantasten. Het mannelijke voorkomen van Dillema zou voor Blankers de stok zijn geweest om mee te slaan. 'Vrij Nederland' schreef in 1997 dat deze affaire op zijn minst beschamend was en neigde naar achterkamertjespolitiek. Aad Heere en Bart Kappenburg twijfelden in 2000 eveneens in het boek '130 Jaar atletiek in Nederland', waaraan de KNAU medewerking verleende. En door de uitzending vanavond van
Sportpaleis de Jong riekt de affaire wederom. Al twee keer heeft bondarts van de KNAU, Els Stolk, gezegd dat er volgens
de huidige criteria er niets aan de hand zou zijn geweest. De KNAU kan Dillema eerherstel geven en weer opnemen in de officiële uitslagen. Zoals het IOC in 1982 deed met de Amerikaanse atleet Jim Thorpe, die in 1913 zijn Olympische medailles onterecht waren afgenomen. Niet omdat de KNAU van 2003 schuldig is aan wat 53 jaar geleden is gebeurd, maar om officieel toe te geven dat het toen verschrikkelijk is misgegaan. De uitzending van Sportpaleis De Jong is vanavond op Nederland 3 om 20.25 uur.
http://www.vpro.nl/sportpaleis om vanaf volgende week de uitzending op een computerscherm te bekijken.
-----------------
vanavond dus kijken!