dinsdag, mei 27, 2003

Speciaal voor alle fans uit Roosendaal:
Henk Vos heeft alsnog zijn contract bij RBC Roosendaal met één jaar verlengd. Er was wel een truc nodig om een langer verblijf mogelijk te maken.
In maart dreigde een afscheid van de 34-jarige aanvaller, omdat Vos er weinig voor voelde de verlaagde aanbieding te accepteren. Inmiddels hebben de partijen wel overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis, waarbij Vos genoegen neemt met minder salaris.
Er was wel een creatieve oplossing nodig, want een nieuwe verlaagde aanbieding is in strijd met de CAO. Na een ontslagaanvraag, die in het geval van Vos volgde op diens weigering in te gaan op de verlaagde aanbieding, mag alleen een aanbieding worden gedaan die minstens even hoog is als het oude contract. Via een truc wordt deze regelgeving omzeild. Vos speelt de eerste drie maanden als amateur, waarna hij alsnog in dienst komt bij de Roosendaalse club.