dinsdag, mei 27, 2003

Kroegbazen in Tilburg die doorgaan met het aanbieden van drank tegen stuntprijzen riskeren sluiting van hun zaak. Dat heeft burgemeester J. Stekelenburg van Tilburg dinsdag duidelijk gemaakt in een gesprek met vertegenwoordigers van de horeca en Koninklijk Horeca Nederland. Aanleiding voor het gesprek was de 'bieroorlog' die rond het carnaval woedde in een aantal cafés in de binnenstad.
Tijdens het zottenfeest beconcurreerden horecagelegenheden in de binnenstad elkaar met goedkope drank. Dat was tegen het zere been van het Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ). Een brandbrief van deze organisatie zorgde ervoor dat er nog voor de carnaval een gesprek kwam tussen de gemeente en de kroegbazen. Er werd afgesproken dat carnavalvierders gewoon het volle pond moesten betalen voor hun pilsje.