zaterdag, mei 17, 2003

Monique de Wilt (27) beëindigt met onmiddellijke ingang haar carrière. ,,Ik heb alle plezier in de trainingen verloren - daardoor is het niet meer vol te houden'', zo vertelt ze zaterdag in het Algemeen Dagblad. Van een plotselinge beslissing is echter geen sprake, zo maakt ze duidelijk. ,,Mijn verstand zei mij al langer dat dit de juiste keuze was, maar mijn gevoel kon het nog niet aan. Maar ik wil me niet langer focussen op één ding, ik wil van andere kanten van het leven genieten. De atlete van PH wil in Delft haar studie afronden en zal daarom komende zomer terugkeren uit Leverkusen, waar ze woonde en trainde. Afgelopen week heeft ze onder meer haar trainers, mede-atleten en de KNAU geïnformeerd.
Rens Blom, clubgenoot in Leverkusen, is verbijsterd. ,,Ik vind het doodzonde van haar talent. Ze had zo naar de Spelen gekund.'' Hoofdcoach Peter Verlooy is eveneens verrast. ,,Maar ik heb veel respect voor iemand die radicale beslissingen neemt. Dat deed ze door in haar eentje naar Duitsland te gaan, en dat doet ze ook door nu te stoppen.