woensdag, mei 21, 2003

De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag twee mannen veroordeeld tot respectievelijk veertien en vijf jaar cel voor een gewelddadige overval op een supermarkt in Spijkenisse waarbij een dode viel. Tegen de twee was zeventien jaar en vijf jaar geëist. De overval vond plaats in juli 2002. De 34-jarige P.V. werd door het OM als hoofddader gezien. Hij was de supermarkt binnengedrongen en bedreigde het personeel met een pistool en knevelde hen. Geld kreeg hij niet omdat de kluissleutel met een al vertrokken personeelslid mee naar huis was. Zij werd met een smoes teruggelokt. Ze meldde zich bij de achteruitgang met haar vriend, de 20-jarige Leon Notenboom, een talentvol wielrenner.
Die werd door V. doodgeschoten. V. zag namelijk een blauw shirt en meende dat er een politieman stond, zo verklaarde medeplichtige J.T. later. Ook de vriendin werd beschoten en raakte gewond.
De 40-jarige T. had V. de voor de overval benodigde informatie verschaft. Hij had voor de supermarkt gewerkt. V. en T. zijn ook veroordeeld voor een andere overval en voorbereiding van een overval. Ook bij die twee zaken had T. gewerkt. Met de informatie loste hij een schuld af die hij bij V. had.