woensdag, mei 14, 2003

Naast een voorliefde voor vrouwen had de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy ook een zwakte voor cocaïne. Eind jaren vijftig snoof Kennedy met bevriend acteur Peter Lawford regelmatig een lijntje in het Palm Springs House, een buitenverblijf van Frank Sinatra.

Dat beweert George Jacobs, de vroegere bediende van Sinatra, in zijn boek 'Mr.S.' dat in juni zal verschijnen. Jacobs was de lijfknecht van de beroemde zanger van 1953 tot 1968. JFK en Lawford waren regelmatig te gast in het huis van Sinatra.
Volgens Jacobs had Kennedy "een eindeloze obsessie voor sex en roddels. Hij wilde alles weten van de Hollywoodse achterklap." Hij had Sinatra echter nooit verteld van de gewoonte van JFK om cocaïne te gebruiken. De zanger zou het drugsgebruik van de politicus nooit hebben goedgekeurd, zegt Jacobs.
Onlangs werd ook bekend dat Kennedy een verhouding had met een stagiaire in het Witte Huis, ruim dertig jaar voor de affaire van de Amerikaanse president Bill Clinton met Monica Lewinsky. Dat stelde Robert Dallek in de nieuwe Kennedy-biografie An Unfinished Life.