zaterdag, mei 17, 2003

Algemeen directeur Fons Spooren van PSV heeft zijn functie voorlopig moeten neerleggen. Er loopt een justitieel onderzoek naar hem. De 39-jarige Brabander is aangehouden. PSV heeft in een verklaring laten weten dat het onderzoek niets te maken heeft met zijn werk bij de Eindhovense club. Volgens betrouwbare bronnen zou het gaan om ontucht.
Het Openbaar Ministerie in Den Bosch wilde geen commentaar geven, maar bevestigde wel dat een 39-jarige man is aangehouden op verdenking van ontucht. De woonplaats van de verdachte is dezelfde als die van Spooren. Volgens het OM is de verdachte vrijdag voor de rechter-commissaris geleid en in bewaring genomen.
PSV acht het onder de huidige omstandigheden onmogelijk hem in zijn functie te handhaven. Het is voor PSV onduidelijk hoe de situatie zich zal ontwikkelen. De club heeft al organisatorische maatregelen genomen, maar wil verder geen mededelingen doen.
Spooren is sinds 1997 in dienst bij PSV. Eerst was hij commercieel manager en werd later benoemd tot algemeen directeur. Hij wordt gezien als de rechterhand van voorzitter Harry van Raaij en heeft veel invloed binnen de club. Hij was een van de kandidaten om Van Raaij als preses op te volgen.